Зеленський провів переговори із Генеральним секретарем ООН. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
19 жовтня 2023, 17:31

Зеленський провів переговори із Генеральним секретарем ООН

Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонну розмову з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. Про це повідомила пресслужба українського лідера у четвер, 19 жовтня.

У ході розмови президент висловив подяку команді Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС) в Україні за розробку Плану реагування на осінньо-зимовий період на суму $435 млн.

Зеленський відзначив активну участь ООН у реалізації Формули миру та висловив готовність надіслати свого представника на майбутню зустріч на рівні радників із національної безпеки та зовнішньополітичних радників керівників держав.

📢 «Ми провели успішну зустріч радників у Джидді. Дуже важливо, щоб наступний захід був не менш успішним і дав конкретні результати. Для цього потрібно зберігати підтримку країн Глобального Півдня. Ми дуже розраховуємо на вас у цьому», – сказав президент.

Зеленський повідомив Гутеррішу про особливості функціонування альтернативного зернового коридору у Чорному морі. Також він підкреслив важливість продовження української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine та запросив генсека ООН на її другий саміт.

Однією з тем обговорення також стала ситуація на Близькому Сході та необхідність гуманітарних заходів для допомоги цивільному населенню.

📅 Раніше ООН анонсувала збір коштів для України, з метою надання конкретної допомоги та підтримки понад 1,3 млн осіб у наступні зимові місяці.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: