МОЗ прискорили проходження ВЛК до чотирьох днів. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
27 жовтня 2023, 20:48

МОЗ прискорили проходження ВЛК до чотирьох днів

Міністерство охорони здоров'я України зменшило строк проходження військово-лікарської комісії з 5 до 4 днів та впровадило нову електронну систему записів, виконуючи таким чином рішення Ради національної безпеки і оборони України. Повідомили у МОЗ в п’ятницю, 27 жовтня.

📢«Керівникам обласних військкоматів та медичному персоналу лікарень доручено суворо дотримуватись встановлених термінів. Вони також мають організовувати оптимальні маршрути для проходження військово-лікарської комісії та контролювати, щоб військовозобов'язані проходили медичні огляди без зайвих затримок», - йдеться у заяві.

Нові правила містять:

  • проведення медичного огляду – до 4 робочих днів;
  • лабораторні дослідження – до 3 робочих днів;
  • Інструментальні дослідження (рентген, ультразвук) – до 3 робочих днів.

Раніше, до повномасштабного вторгнення росії, терміни проходження медичного огляду становили 30 днів, але під час дії воєнного стану їх зменшили до 5 днів. Військовослужбовці виражали незадоволення затягнутим і бюрократизованим процесом проходження військово-лікарської комісії. Бійцям необхідно пройти комісію після отримання висновку щодо можливості повернення на фронт чи визнання непридатності до військової служби.

📅Нагадаємо також, що 30 серпня на виконання доручення президента Володимира Зеленського з перевірки рішень військово-лікарських комісій, правоохоронці розпочали масові обшуки та розслідування підроблених довідок, в результаті чого ініційовано понад 80 кримінальних проваджень по військкоматах та ВЛК, пред'явлено підозри 33 чиновникам.


Джерело: "Міністерство охорони здоров'я України"
+Поширити: