Пішов з життя відомий український художник Анатолій Гайдамака. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
27 жовтня 2023, 21:21

Пішов з життя відомий український художник Анатолій Гайдамака

У віці 84 років покинув нас видатний український художник-монументаліст Анатолій Гайдамака. Про його смерть повідомили в управлінні Національного музею історії України у Другій світовій війні у п’ятницю, 27 жовтня.

📢 «Помер народний художник України, автор художнього оформлення основної експозиції Національного музею історії України у Другій світовій війні Анатолій Гайдамака. Важко описати словами той внесок у музейну справу України, який за десятиліття невтомної роботи зробив митець», - наголосили представники музею.

На згадку про Анатолія Васильовича музей тимчасово відкриває для ознайомлення унікальний зал його авторства – Зал пам'яті. Музейний колектив також висловив співчуття родині художника.

Гайдамака був народним художником України, лауреатом Державної премії ім. Шевченка. Заслужений митець України. Головний художник Меморіального комплексу "Музей Великої Вітчизняної війни". Член-кореспондент Національної академії мистецтв України, Національної спілки художників України. Був членом творчого об'єднання "Погляд".


Irta-fax
+Поширити: