Українцям приготуватись до «смарт-мобілізації». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
30 жовтня 2023, 13:33

Українцям приготуватись до «смарт-мобілізації»

В Україні планується впровадження "смарт-мобілізації", що дозволить громадянам вибирати самостійно напрямок, або спеціалізацію на яку вони хочуть мобілізуватися. Віцепрем'єр — міністр з цифрової трансформації, Михайло Федоров, розповів про це в інтерв'ю РБК-Україна.

📢«Ми хочемо запустити так звану "смарт-мобілізацію" коли людина самостійно обирає — це навіть не про мобілізацію, людина сама собі обирає — спеціальність, на яку вона хоче мобілізуватися, і не під примусом, а самостійно. Тобто людина вирішила, що вона хоче служити в Збройних силах України. Ми будемо запускати пілот на операторів дронів, і ця людина обирає, що вона хоче стати оператором дронів, або взагалі служити в роті ударних дронів», - пояснив Федоров.

📢Він зауважив, що це може стосуватися різних посад, включаючи саперів, водіїв та інші. Людина «зможе подивитися, що це взагалі за підрозділ, рота, які зобов'язання, які в тебе є ризики, як ти будеш навчатися».

Якщо громадянин подасть заявку, пройде відбір та тести, йому буде надано навчання, а після успішного завершення – він буде мобілізований у різні підрозділи залежно від обраної ним посади.

📢 «І коли це вдасться зробити, ми побачимо, скільки людей будуть мобілізовуватися самостійно, як вони будуть проходити відбір, і як вони після цього будуть служити, і яка буде якість їхньої служби, наскільки вони будуть замотивовані та ефективно все це робити. Це може бути першим пілотом, першим кроком, для того, щоб запустити подібну умовну "смарт-мобілізацію», - додав Федоров.

Міністр також зауважив, що немає планів використовувати додаток "Дія" для відправлення повісток.

❗Варто зазначити, що в Україні вже діє та регулярно оновлюється Єдиний електронний реєстр військовозобов'язаних "Оберіг".


Джерело: "РБК-Україна"
+Поширити: