Зросла кількість хворих на гепатит А на Вінниччині. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
01 листопада 2023, 14:23

Зросла кількість хворих на гепатит А на Вінниччині

Станом на 18:00 вечора 31 жовтня ситуація з захворюванням на вірусний гепатит A в Вінницькій області погіршилася, кількість виявлених випадків досягнула 247. За останню добу захворіло 16 осіб, як підтверджує ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб".

Лабораторно підтверджені 207 випадків, при цьому 118 людей перебувають на стаціонарному лікуванні, а 71 вже виписані, включаючи 14 дітей. Загалом серед хворих 35 дітей, в тому числі дошкільного віку. Дев'ять студентів і 13 працівників освітніх закладів також заразились вірусом гепатиту A, а серед медичного персоналу — сім випадків.

На цей час заповнено 47% ліжок у лікувальних закладах, призначених для хворих на гепатит A. Поодинокі випадки захворювання також фіксуються в окремих територіальних громадах області, крім Вінниці, зокрема у Могилеві-Подільському, Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині.

Спеціалісти проводять обстеження всіх можливих вогнищ зараження, включаючи аналіз якості води, яку споживає населення.

Спалах гепатиту A на Вінниччині розпочався в середині жовтня, і поліція області вже розпочала кримінальне провадження за статтею 325 ("Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням").

Міністерство охорони здоров'я також оголосило надзвичайну ситуацію на рівні області та посилило контроль за санітарними заходами в громадському транспорті, на ринках і в інших місцях.


Джерело: ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб"
+Поширити: