У Тернопільській області виявлено гепатит А. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
03 листопада 2023, 17:25

У Тернопільській області виявлено гепатит А

Ще один випадок гепатиту A зафіксовано в Україні, на цей раз у Тернопільській області. Про це повідомив голова Тернопільської обласної державної адміністрації, Володимир Труш.

📢 «За інформацією Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, сьогодні у мешканки однієї з громад Тернопільщини лабораторно підтверджено вірусний гепатит А. Триває епідеміологічне розслідування, проводяться відбори біоматеріалу контактних осіб та із зовнішнього середовища. Пацієнтка госпіталізована до інфекційного відділення однієї з лікарень Тернопільщини», - розповів він.

Тернопільська область стала вже третім регіоном, де виявлено захворювання на гепатит А. Раніше випадки цієї хвороби зафіксували спочатку у Вінницькій області, а потім і на Прикарпатті. На цей час (у сукупності по трьох областях) до лікарень з гепатитом A госпіталізовано 120 пацієнтів. На Вінниччині раніше оголосили режим НС через спалах гепатиту A (111 госпіталізованих хворих).


Джерело: "Тернопільська ОДА"
+Поширити: