ЗСУ зупинили наступ росіян під Куп’янськом – Сирський. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада / Суспільство / Події
04 листопада 2023, 17:36

ЗСУ зупинили наступ росіян під Куп’янськом – Сирський

На ділянці Ягідне – Куп'янськ-Вузловий російські війська зазнали суттєвих втрат. Дії ЗСУ змусили російських окупантів зупинити свій наступ, та відправитись на перегрупування. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський у суботу, 4 листопада, у своєму каналі в Telegram.

📢«На ділянці Ягідне – Куп'янськ-Вузловий противник зазнав значних втрат, зупинив активні дії та проводить перегрупування. Силами 6 загальновійськової та 1 танкової армій противник продовжує вести наступальні дії в районі Куп'янського лісу, Первомайського та Орлянського. Нарощує зусилля щодо захоплення панівних висот, оволодіння Синьківкою та створення сприятливих умов для захоплення Куп'янська», – поділився він.

📌Командувач також підкреслив, що сили оборони виконують свої завдання професійно. Протягом останнього тижня в районі Куп'янського напрямку загиблих і поранених серед окупантів було 583 особи, зокрема 220 загиблих та 358 поранених. Додатково, 5 військовослужбовців противника залишилися в полоні українських сил.

📅 Раніше у Генштабі відзначили, що в середині жовтня загарбники почали активізуватися в даному районі, але поки не досягли значних успіхів. Зокрема, окрім стратегічної мети, якою є захоплення цієї ділянки, російська армія також намагається завадити українському контрнаступу на півдні України.


Джерело: "Командувач Сухопутних військ України"
+Поширити: