У Верховній Раді ухвалено держбюджет-2024: половина коштів підуть на оборону. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
09 листопада 2023, 14:40

У Верховній Раді ухвалено держбюджет-2024: половина коштів підуть на оборону

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні державний бюджет на 2024 рік. 276 народних обранців підтримали законопроєкт №10000 під час пленарного засідання у четвер. Цю інформацію повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

Міністр фінансів України Сергій Марченко представив народним депутатам проєкт державного бюджету. Проти ухвалення бюджету-2024 в його нинішньому вигляді проголосував лише один парламентарій, 22 утрималися, переважна більшість з них – представники фракції "Європейська солідарність".

📊Згідно з ухваленим бюджетом на 2024 рік, доходи складають 1,768 трлн грн, а видатки - 3,35 трлн грн. Дефіцит державного бюджету становить 1,57 трлн грн, а зовнішні запозичення - 41 млрд доларів. Прогноз по ВВП - 4,6%, прогноз по інфляції - 9,7%, а прогнозований курс гривні - 40,7 грн за долар.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловив у своєму телеграм-каналі думку, що "в бюджеті чітко розставлені пріоритети — всі наші внутрішні ресурси підуть на те, щоб вистояти та перемогти ворога".

📢«Практично 50% наших видатків — на оборону та безпеку України. Буде ще більше зброї та техніки, більше дронів, боєприпасів, ракет. Кожна гривня платників податків піде на армію», — написав він.

📈Шмигаль також підкреслив, що в бюджеті передбачено індексацію пенсій і зростання мінімальної зарплати. Витрати на освіту та медицину збільшаться на понад 20 млрд грн, кошти на підтримку ветеранів зростуть вдвічі, а для підтримки бізнесу виділено понад 40 млрд грн.

📅Уряд України прийняв проєкт державного бюджету 2024 року 15 вересня.


Irta-fax
+Поширити: