Російські воєнні катери ідуть на …"зустріч" з надводними дронами ГУР. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
10 листопада 2023, 13:58

Російські воєнні катери ідуть на …"зустріч" з надводними дронами ГУР

Українські військові здійснили успішну атаку морськими дронами по російських десантних катерах класу «Серна», що підтверджується на відео, опублікованому Головним управлінням розвідки (ГУР) Міністерства оборони України в п'ятницю, 10 листопада.

📢"На суднах перебував екіпаж та завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82", - йдеться у повідомленні.

У розвідці нагадали, що російські катери класу «Серна» використовувались для перекидання військової техніки та десанту під час окупації острова Зміїний. Також на їх борту розміщувались комплекси Тор-М2 для прикриття свого угруповання на острові та в Чорному морі.

📢"В умовах фактичної відсутності у росіян корабельних засобів ППО після низки атак Сил безпеки та оборони України такі катери із ЗРК на борту слугували для загарбників прикриттям кораблів чф рф на рейдах. Тепер і ця ідея росіян зруйнована", – зазначили у ГУР.

Для довідки: «Десантні катери проєкту 11770 Серна – серія російських швидкісних десантних суден на повітряній каверні. Катери проєкту призначені для висадки на необладнаний берег або зняття з нього бойової гусеничної, колісної та іншої військової техніки загальною масою до 45 тонн, а також передових підрозділів десанту з озброєнням (92 особи) з високою швидкістю 30 вузлів, що перевищує показники інших катерів аналогічного класу».


Джерело: "ГУР МО"
+Поширити: