Зеленський привітав Дуду та польський народ з Днем незалежності Польщі. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
11 листопада 2023, 17:06

Зеленський привітав Дуду та польський народ з Днем незалежності Польщі

Володимир Зеленський у відеорозмові з Анджеєм Дудою привітав з Днем незалежності Польщі. Про це повідомив Офіс президента України в суботу, 11 листопада.

В ході зустрічі, глава України висловив теплі привітання польському народу, підкресливши важливість спільного шляху обох націй.

📢«Наші народи – разом з усією Європою – пройшли великий шлях, і завжди, коли ми були по один бік, ми змінювали історію на краще. Дивовижні речі можливі, якщо українці й поляки об’єднані спільною метою. Як у битвах під Оршею й Замостям, так і зараз, у битві, що триває заради свободи України, а отже, Польщі. Ми виграємо цю битву, бо цінуємо одне одного», - наголосив президент Зеленський.

Глава України також висловив вдячність польському народові за підтримку під час російської агресії та визначив основні цінності, що об'єднують обидві нації.

📢«Я вдячний, що польські серця відчули ритм українських сердець саме тоді й так, як це було потрібно. Я вдячний, що для польського народу такі цінності, як честь, свобода й солідарність, є справді фундаментальними. І вдячний за спокій та повагу до всіх наших людей, яких ви прихистили, поділившись теплом польського дому», – сказав він.

У свою чергу, президент Польщі, Анджей Дуда, підтвердив підтримку України в боротьбі проти російської агресії та підкреслив важливість дотримання цінностей свободи. Президент Польщі привітав лідера України з рішенням Європейської комісії щодо початку переговорів про вступ України до ЄС.

📢«Вітаю вас із цим поступом і з тим, що попри складну військову ситуацію ви реалізуєте чергові вимоги на шляху до Європейського Союзу. Ми не лише вболіваємо за вас, а й будемо вас підтримувати, будемо підтримувати ваші прагнення», – сказав президент Польщі.

Ця розмова відбулася в контексті недавніх труднощів на кордоні між Україною та Польщею, а також блокування польськими перевізниками пунктів перепусток та заборони на імпорт зерна з України з боку Польщі.

📌Для довідки: День незалежності Польщі — національне свято, яке щорічно відзначають 11 листопада на честь проголошення незалежності держави від Російської, Німецької та Австро-Угорської імперій. Свято припадає на день завершення Першої світової війни 11 листопада 1918 року.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: