Україна отримає ще дві системи ППО IRIS-T від Німеччини до кінця року. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
13 листопада 2023, 16:29

Україна отримає ще дві системи ППО IRIS-T від Німеччини до кінця року

Посол ФРН в Україні, Мартін Єґер, оголосив, що до кінця року Німеччина передасть Україні ще дві системи протиповітряної оборони. Він поділився цією інформацією під час форуму "Формула успіху України", як передає Укрінформ.

📢«Оборонна промисловість нашої країни теж зацікавлена вибудовувати довготривалі стратегічні відносини з вашою країною. Наша підтримка в основному спрямовується на галузь ППО — це Gepard, IRIS-T, Patriot», – відзначив дипломат.

За його словами, Україна та Німеччина узгодили постачання додаткових систем Patriot та IRIS-T. До кінця року передбачається передати Україні ще дві системи ППО IRIS-T, додатково до трьох переданих раніше.

📢«Також ми робимо свій значний внесок у напрямку зміцнення українських енергосистем, зокрема, йдеться про підтримку енергетичних спроможностей», - додав Єґер.

📅Нагадаємо, що у жовтні Україна отримала новий пакет військової допомоги від Німеччини, включаючи зенітно-ракетний комплекс середнього радіуса дії IRIS-T SLM.

📅Раніше було повідомлено, що німецький виробник зброї Diehl Defense планує значно збільшити виробництво своєї системи протиповітряної оборони IRIS-T, враховуючи зростаючий попит у зв'язку із конфліктом Росії та України.


Джерело: "Укрінформ"
+Поширити: