Зеленський зустрівся з Мустафою Джемілєвим та надав звання Героя України на його 80-річчя. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
13 листопада 2023, 16:48

Зеленський зустрівся з Мустафою Джемілєвим та надав звання Героя України на його 80-річчя

Президент Володимир Зеленський особисто привітав Мустафу Джемілєва із його 80-річчям та надав йому звання Героя України. Про це глава держави повідомив у своєму фейсбуці у понеділок, 13 листопада.

📢«Сьогодні Мустафі Джемілєву виповнилося 80 років. Привітав його, подякував за захист свободи України й кримськотатарського народу та відзначив званням Героя України», - написав він та опублікував відео зустрічі в Офісі президента.

Лідер кримськотатарського народу відзначив, що останні два роки звання Героя України надають переважно воїнам, часто посмертно.

📢«У цих обставинах нагородження має для мене величезне значення… Мені сьогодні вже 80 років, я впритул наблизився до кінця свого життєвого шляху. Але у мене на цій землі ще одна мрія — повернутися на свою батьківщину і бути похованим на своїй землі», - сказав Джемілєв.

В указі президента сказано, що Мустафу Джемілєва нагороджено за визначний особистий внесок у становлення і розбудову незалежної Української держави, мужність і самовідданість у відстоюванні прав кримськотатарського народу, багаторічну плідну політичну та громадську діяльність.

У представництві президента України в Криму Мустафу Джемілєва назвали символом непохитності та відданості своїм цінностям.

📢«Ні радянські в’язниці, ні переслідування, ні погрози та залякування, ні голодування не змогли змусити Мустафу Джемілєва зрадити власним переконанням, адже він завжди дивиться в очі своїм страхам та викликам і продовжує боротися за справедливість», – зазначено в повідомленні відомства.

📌Мустафа Джемілєв — радянський політв'язень, перший голова Меджлісу кримськотатарського народу, наразі народний депутат від фракції "Європейська солідарність". У березні 2021 року росія заборонила Джемілєву в'їзд в окупований Крим до 2034 року.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: