Результати перевірки Міноборони щодо загибелі бійців 128 ОГШБр. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
14 листопада 2023, 16:55

Результати перевірки Міноборони щодо загибелі бійців 128 ОГШБр

Головна інспекція Міноборони України представила висновки перевірки обставин ракетного удару рф, спрямованого на 128-у окрему гірсько-штурмову бригаду. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров через свій офіційний акаунт у соціальній мережі Facebook у вівторок, 14 листопада.

Згідно з повідомленням, перевірка підтвердила, що бійці бригади зібрались у дворі будівлі для проведення церемонії нагородження, і при цьому було порушено правила маскування. Також зафіксовано паркування понад десять автомобілів поруч. Російський безпілотник-розвідник був помічений у небі, було оголошення про повітряну тривогу.

📢Міністр Умєров заявив: «Головна інспекція МОУ доповіла мені про результати перевірки обставин ракетного удару по 128 ОГШБр. Зараз ми знаємо похвилинно, що і як відбулось. Розібралися, що призвело до трагедії і як її можна було уникнути.

Так – там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували більше ніж десять автомобілів.

В цей час у небі був російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА. Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал «ракетна небезпека». На місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було».

У зв'язку з цими подіями, міністр висловив занепокоєння та наказав Генеральному штабу ЗСУ перевірити дотримання безпекових протоколів у всіх підрозділах.

📢«Звертаюся до всіх командирів, які відповідальні за безпеку воїнів: зневага до базових заходів безпеки неприпустима», — зазначив він.

Щодо слідства у справі, яке проводить Державне бюро розслідувань (ДБР), Умєров підкреслив, що всі винуватці трагедії будуть покарані відповідно до закону.

📅Нагадаємо, 3 листопада внаслідок російського удару ракетою "Іскандер-М" по прифронтовому селу в Запорізькій області загинули 19 військовослужбовців 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. За даними ЗМІ, бійців попри правила безпеки зібрали на вулиці для нагородження з нагоди Дня артилерії.

ДБР відкрило кримінальне провадження. На Закарпатті відразу було оголошено триденну жалобу за загиблими захисниками.


Джерело: "Міноборони України"
+Поширити: