Повідомлено про підозру ексзаступниці голови Новопсковської районної ради за організацію та проведення окупаційного «референдуму». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
15 листопада 2023, 13:25

Повідомлено про підозру ексзаступниці голови Новопсковської районної ради за організацію та проведення окупаційного «референдуму»

Служба безпеки України зібрала обґрунтовані докази вини ще однієї організаторки псевдореферендуму щодо приєднання Луганщини до рф.

Зловмисницею виявилася депутатка Новопсковської селищної ради 7 та 8 скликання від заборонених в Україні «Опозиційного блоку» та «ОПЗЖ», колишня заступниця голови районної ради.

Задокументовано, що у вересні 2022 року проросійськи налаштована «народна обраниця» погодилася на призначення її «членом територіальної виборчої комісії», створеної окупантами для проведення псевдореферендуму на захопленій території Новопсковської громади.

23-27 вересня минулого року правопорушниця взяла безпосередню участь у проведенні антидержавного заходу. У приміщенні Центру культурного дозвілля, де розміщалася «виборча комісія», вона займалася складанням списків виборців, ідентифікацією осіб, що прийшли на виборчу дільницю, видачею бюлетенів та їх підрахунком, підготовкою протоколу голосування тощо.

Правопорушниці інкримінується колабораційна діяльність та умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 111-1 та ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України).

❗ Їй загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

❗ Невдовзі фігурантку буде оголошено у розшук.

Триває досудове розслідування, яке проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.


Джерело: "СБУ, Луганська обласна прокуратура"
+Поширити: