Іран накопичує уран, якого вже вистачить для виготовлення трьох ядерних бомб – ЗМІ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Суспільство
16 листопада 2023, 13:37

Іран накопичує уран, якого вже вистачить для виготовлення трьох ядерних бомб – ЗМІ

Іран має достатні запаси збагаченого урану до 60% чистоти, що дозволяє створити три ядерні бомби, передає агентство Reuters, посилаючись на звіт МАГАТЕ.

📢"За два місяці запаси іранського урану зросли на 6,7 кг і тепер становлять 128,3 кг. Це більше ніж утричі перевищує вагу уранової маси, якої, за визначенням МАГАТЕ, теоретично достатньо для створення ядерної бомби у разі подальшого збагачення", - повідомляє агентство.

📢Однак дипломатичне джерело, яке залишилося анонімним, відзначило: "Це досить велика кількість, особливо якщо ви не використовуєте її ні для чого".

Іран залишається єдиною країною, яка збагатила уран до високого рівня чистоти, не розробивши ядерної зброї. Хоча ступінь збагачення урану для створення ядерної зброї зазвичай складає близько 90%, 60% чистоти вважається достатньо високим показником.

☢ Попри збільшення запасів урану, темпи його збагачення Іраном сповільнилися втричі від початку року. Дипломати вважають це результатом непрямих переговорів із США, які, ймовірно, відбулися у вересні та можливо призвели до обміну полоненими.

☢ Кількість діючих каскадів або кластерів центрифуг для збагачення урану залишилася незмінною, але напруженість між МАГАТЕ та Іраном суттєво зросла.


Джерело: "Reuters"
+Поширити: