До 10 років позбавлення волі загрожує очільницям «пенсійного фонду» окупантів на Луганщині. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
16 листопада 2023, 16:50

До 10 років позбавлення волі загрожує очільницям «пенсійного фонду» окупантів на Луганщині

Служба безпеки України викрила ще трьох колишніх українських чиновниць із Лисичанська, Новопскова й Біловодська, які пішли на службу агресору та очолили на захоплених ворогом територіях осередки так зв. «государственного учреждения лнр – пенсионный фонд лнр».

📌Однією зі зловмисниць виявилася колишня працівниця ПФУ, яка у листопаді 2022 р. очолила створену рашистами незаконну «пенсійну» структуру в Лисичанську.

Фігурантка займалася впровадженням в окупованому місті системи пенсійного забезпечення країни-агресора, забезпечувала її перехід на російське законодавство та внесення персональних даних мешканців Луганщини до бази даних «пенсійного фонду» окупантів.

Їй повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

📌Досудове розслідування стосовно ще двох керівниць «пенсійного фонду окупантів» завершено, матеріали перебувають на розгляді у суді.

Йдеться про начальницю «УПФ лнр в Беловодском районе» та першу заступницю очільника «пенсионного фонда лнр в Новопсковском районе».

Одна із них до російського вторгнення працювала у Біловодській селищній раді, друга — у пенсійному фонді України.

❗Правопорушниць оголошено у розшук. Заочно їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, на майно накладено арешт.

❗ Колаборанткам загрожує покарання – до 10 років ув’язнення та конфіскація майна.

Оперативні та слідчі заходи проводилися співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.


Джерело: "Пресслужба СБУ в Луганській області"
+Поширити: