Зеленський підписав закон про "військовий" ПДФО. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
17 листопада 2023, 17:58

Зеленський підписав закон про "військовий" ПДФО

Президент Володимир Зеленський затвердив законопроєкт №10037, який стосується перерозподілу військового податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та акцизу з місцевих бюджетів до державного. Інформація щодо цього з'явилася на сайті Верховної Ради 17 листопада.

Згідно з повідомленням нардепа Ярослава Железняка в Telegram, з 1 жовтня до 31 грудня 2023 року військовий ПДФО буде спрямовуватися до державного бюджету, розподілено в пропорціях 50% на 50%. Це означає, що Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації (ДСЗІ) отримає 13 млрд гривень на дрони, а Міноборони — 13 млрд гривень на закупівлю артилерійських систем.

З 1 січня і до 31 грудня 2024 року військовий ПДФО розподілиться таким чином:

  • 45% для ДСЗІ на дрони (прогнозовані 43+ млрд гривень);
  • 45% для Мінстратегпрому на розгортання виробництва боєприпасів і зброї (43+ млрд гривень);
  • 10% для розпорядників сектору безпеки і оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно сплаченому ПДФО (приблизно 10 млрд гривень).

З 1 січня також акциз (за винятком місцевої частини в розмірі 13,44%) буде спрямований на військові потреби, раніше він направлявся у Дорожній фонд.

📅Важливо відзначити, що 8 листопада Верховна Рада прийняла закон про перенаправлення ПДФО з місцевих бюджетів до державного до завершення війни, отримавши підтримку 253 депутатів.


Джерело: "Верховна Рада України"
+Поширити: