Президент України провів зустріч з міністром оборони США. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
20 листопада 2023, 19:43

Президент України провів зустріч з міністром оборони США

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони США Ллойдом Остіном, який прибув із візитом до Києва. Про це повідомила пресслужба українського лідера у понеділок, 20 листопада.

До складу американської делегації також увійшов командувач Європейського командування Збройних сил США та верховний головнокомандувач об'єднаних сил НАТО у Європі Крістофер Каволі.

Зеленський висловив подяку керівництву США та американському народу за незмінну потужну підтримку України, зокрема військову.

📢«Ми надзвичайно вдячні президенту Джозефу Байдену. Це дуже важливо для нас, що США разом із нами. Ми розраховуємо на вашу підтримку й пишаємося, що ви з нами», – заявив він.

Президент відзначив важливість візиту американської делегації перед черговим засіданням у форматі Рамштайн, результати якого повинні посилити Україну на полі бою.

Зеленський детально розповів Остіну про актуальну ситуацію на фронті, стратегічні цілі та першочергові потреби ЗСУ. Було окремо наголошено на необхідності посилення України перед приходом зими.

Також окремо обговорювалась ситуація у Чорному морі та забезпечення стабільного функціонування альтернативного зернового коридору.

📢«Дуже важливо, що нам вдалося досягти прогресу у встановленні контролю над Чорним морем, а також забезпечити роботу альтернативного гуманітарного маршруту. Це дає Україні змогу залишатися гарантом глобальної продовольчої безпеки», – підкреслив президент.


Джерело: "Офіс Прехзидента"
+Поширити: