Володимир Зеленський привітав з Днем Гідності та Свободи. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
21 листопада 2023, 14:16

Володимир Зеленський привітав з Днем Гідності та Свободи

В Україні сьогодні, 21 листопада, відзначають державне свято День Гідності та Свободи. З цієї нагоди президент Володимир Зеленський звернувся до громадян країни.

Він зауважив, що 10 років тому українці розпочали "нову сторінку боротьби" і визначили своє європейське майбутнє. Це свято встановлене на честь початку двох революцій — Помаранчевої та Революції Гідності.

📢"10 років тому українці провели свій перший контрнаступ. Проти беззаконня, спроби позбавити нас європейського майбутнього. Проти нашої неволі. 10 років тому люди об'єдналися не лише проти чогось, а й передусім за себе. Кожен за кожного", - заявив Зеленський.

Президент зазначив, що в той час фактично "відбулася перша перемога у сьогоднішній війні".

📢"Перемога небайдужості. Перемога хоробрості. Перемога Революції Гідності. Перемога народного спротиву, громадянського суспільства, подвигу Героїв Небесної Сотні та всіх, хто боровся за свободу в столиці та інших регіонах", - сказав він.

За словами Зеленського, український народ уже подолав величезний відрізок євроінтеграційного шляху, і якщо 20 років тому це була "романтична мрія", 10 років тому — амбітна мета, то "сьогодні — це реалії, в яких вже неможливо зупинити наш рух уперед та подолання всіх обов'язкових стадій.

📢"Тож наш статус кандидата й подальші переговори про вступ мають неодмінно завершитися повноправним членством України в ЄС. І все це ми робимо попри війну. Коли наші люди захищають і себе, і Європу вже зараз", - зазначив президент.

Президент наголосив, що в цій боротьбі ніколи не можна поступатися терору і шукати компроміси.

📢"Коли цивілізований світ починає шукати компроміси з терористами та йти на поступки тиранам. Тоді неодмінно програємо ми всі. Україна. Європа. Світ. Програємо, наївно думаючи, що з ними може бути нічия. Нічия неможлива", - заявив Зеленський.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: