Блогер Мирослав Олешко, якому вдалось втікти з України, отримав підозру. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
22 листопада 2023, 14:15

Блогер Мирослав Олешко, якому вдалось втікти з України, отримав підозру

СБУ зібрала докази протиправної діяльності «блогера» Мирослава Олешка та повідомила йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому "світить" до восьми років в'язниці, повідомляє пресслужба відомства в середу, 22 листопада.

За матеріалами справи, Мирослав Олешко незаконно виїхав з України під час повномасштабного вторгнення рф і займається інформаційно-підривною діяльністю, яка шкодить ЗСУ.

Встановлено, що Олешко, після підтвердження його придатності до військової служби та виклику до ТЦК, у серпні 2023 року покинув територію України, підробивши довідку військово-лікарської комісії.

Перебуваючи за кордоном, чоловік систематично публікує в соцмережах та месенджерах відео і дописи, в яких дискредитує призов на військову службу у ЗСУ та закликає українців ухилятися від служби в армії.

Наразі Олешку заочно повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України — чч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа). Санкції статей передбачають до восьми років тюрми.

Нагадаємо, що раніше Служба безпеки викрила нові злочини прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляки, який переховується від правосуддя на території росії. Правоохоронці задокументували його участь у проведенні інформаційно-психологічних операцій проти України на замовлення російських спецслужб. Також встановили факти причетності Подоляки до коригування ракетних ударів агресора по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення рф.


Джерело: "СБУ"
+Поширити: