Повідомлено про підозру «начальнику митного поста» з Луганщини, ще одного судитимуть. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
24 листопада 2023, 13:12

Повідомлено про підозру «начальнику митного поста» з Луганщини, ще одного судитимуть

СБУ продовжує документувати діяльність колаборантів, які пішли на службу до незаконних «митних органів лнр», здійснюють митне оформлення вантажів та забезпечують надходження «митних платежів» для потреб окупаційного режиму на Луганщині.

📢Слідчі СБУ повідомили про підозру мешканцю Луганська, якого наприкінці квітня минулого року призначено керівником так зв. «таможенного поста «Старобельск» государственного таможенного комитета лнр».

За наявними даними, після 2014 р. фігурант працював у «митних органах» угруповання «лнр», зокрема, на незаконно відкритому окупантами МП «Червонопартизанськ».

Після окупації Старобільська рашисти створили там «внутрішній митний піст», через який здійснюються протиправні «експортно-імпортні операції», у тому числі вивезення до рф краденої сільгосппродукції з Луганщини.

Так зв. «начальнику ТП «Старобельск» слідчі повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

📢Слідчі дії щодо його колеги – «начальника отдела таможенного оформления №2 ТП «Танюшевка», вже завершено, матеріали перебувають на розгляді в суді.

Цей правопорушник також підтримує ворога від початку агресії проти України. Працював на різних посадах в окупаційній «митниці», у т.ч. на незаконно функціонуючому «ТП «Изварино».

❗ «Митникам» загрожує до 15 років позбавлення волі та конфіскація майна.

📅Як повідомлялося раніше, саме до такого покарання заочно засуджено ще одного митника-колаборанта, який служить окупантам на «ТП «Танюшевка». Термін відбування покарання обчислюватиметься з дати затримання зловмисника.


Джерело: "Пресслужба СБУ в Луганській області"
+Поширити: