Так звану керівницю «центру соціального обслуговування населення лнр» зі Старобільщини судитимуть за колабораціонізм. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
25 листопада 2023, 14:04

Так звану керівницю «центру соціального обслуговування населення лнр» зі Старобільщини судитимуть за колабораціонізм

Прокурори Старобільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно псевдопосадовиці так званої «лнр» (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що навесні 2022 року жителька Старобільщини, ексзавідувачка одного з відділень КУ «Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради» почала співпрацювати з окупаційною владою рф.

Жінка стала «директором Новопсковського комплексного центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг)».

Обвинувачена організовує роботу вказаного незаконного органу влади за законодавством «лнр», відкриває в установах банків псевдореспубліки розрахункові рахунки, здійснює прийом на роботу працівників, за власним підписом видає громадянам документи.

Крім того, вона активно закликає місцеве населення до співпраці з представниками окупаційної влади.

Наразі фігурантка переховується на території так званої «лнр» та оголошена в розшук.

❗ Їй загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Джерело: "Луганська обласна прокуратура"
+Поширити: