Крадуть як в останнє: у депутата Рівненської облради виявлено статків на мільйони доларів. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал / Суспільство / Події
25 листопада 2023, 16:46

Крадуть як в останнє: у депутата Рівненської облради виявлено статків на мільйони доларів

Детективи Державного бюро розслідувань виявили незадекларований статок на мільйони доларів у депутата Рівненської обласної ради, який одночасно є заступником голови Поліського лісового офісу ДСДП "Ліси України". Під час обшуків також вилучили золоті зливки та зброю, повідомили в ДБР у суботу, 25 листопада.

📢«Фігурант справи до лютого 2023 року фігурант обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Після цього він обійняв одну з керівних посад у створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП "Ліси України". Під час роботи підозрюваний встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів», - розповіли в бюро.

Під час обшуків у ході відкритого кримінального провадження у будинку та офісі депутата правоохоронці вилучили лише готівкою еквівалент понад 4 млн доларів США у різній валюті.

Крім того, виявлено три елітні автомобілі (AUDI Q8, MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5), коштовності, дорогий годинник елітної марки Patek Philippe, золоті монети та злитки, а також зброю, включаючи пістолети та автомат Калашнікова з 16 магазинами та патронами до нього.

Фігурант також володів чотирма земельними ділянками у Рівному, на яких будував котеджі, реєстрацію яких він провів на номінальних осіб, підконтрольних йому. Депутату повідомлено про підозру за статтею незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України). Йому загрожує строк до 10 років.

За інформацією "Української правди", зазначається, що йдеться про Віталія Суховича, який у 2018 році отримав нагороду від міністра оборони Степана Полторака "За значний особистий внесок в організацію та надання всебічної допомоги особовому складу частин та підрозділів ЗСУ та активну громадянську позицію".

Також зазначено, що підозрюваний був депутатом від партії БПП "Солідарність".




Джерело: "Державне бюро розслідувань"
+Поширити: