ЗСУ немає претензій до The Sun з Reuters за публікацію роботи ППО у Києві. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада / Суспільство / Події
26 листопада 2023, 16:55

ЗСУ немає претензій до The Sun з Reuters за публікацію роботи ППО у Києві

Повітряні сили ЗСУ не висловили претензій до міжнародних видань Reuters та The Sun за публікацію відеоматеріалів, на яких показана робота протиповітряного оборонного комплексу (ППО) у Києві. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ, Юрій Ігнат, під час телемарафону.

📢«Я бачив відео, там нічого немає такого, що могло б викликати занепокоєння. Робота ППО показується, і командувач Повітряних сил у себе у Telegram-каналі теж інколи дякує нашим захисникам і показує відео. Якщо в цьому відео немає чутливої інформації, тобто звідки вилітають ракети, то нічого страшного тут немає. Чутлива інформація — це коли видно місце пуску зенітної ракети. Противник може це ж саме відео мати з кількох точок, і на перехресті цих точок можна безпомилково визначити, звідки саме здійснювався пуск», — пояснив Ігнат.

Агентство Reuters та таблоїд The Sun розмістили відео, на яких зафіксовані моменти збиття дронів-камікадзе «Shahed» над Києвом у ніч на 25 листопада. Спостереження та відеофіксація роботи ППО викликало обурення серед деяких користувачів в Україні.

❗Влада та військове керівництво регулярно закликали громадян утриматися від фіксації роботи протиповітряних систем. Зйомка подібних відео заборонена згідно з частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України та передбачає відповідальність у вигляді ув'язнення на строк від двох до восьми років.

📅Нагадаємо, що у ніч на 25 листопада росія запустила по Києву рекордну кількість БпЛА типу «Shahed» - 75 одиниць. Також російські загарбники вперше використали пофарбовані в чорний колір "шахеди".

Уламки збитих дронів впали в декількох районах столиці, зокрема в Соломʼянському — на дитячий садок і житловий будинок, у Голосіївському — на чотириповерхівку, а у Дніпровському — на сходову клітку верхнього поверху. Постраждало пʼятеро людей.

Також у столиці були частково пошкоджені електромережі, тому в деяких районах спостерігалось відключення світла.


Irta-fax
+Поширити: