Керівництво військової частини на Київщині підозрюється в розкраданні та махінаціях з продуктами. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
27 листопада 2023, 13:26

Керівництво військової частини на Київщині підозрюється в розкраданні та махінаціях з продуктами

Посадовці однієї з військових частин Київщини опинились у центрі скандалу, пов'язаного з масштабними махінаціями при закупівлі та розподілі продуктів для особового складу. Як повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань (ДБР), оборудки з харчами провертались на мільйони гривень.

Ця злочинна група, до якої входили військовослужбовці та працівники військової частини, домовлялась з приватними підприємцями про незаконну реалізацію продуктів у різних торгових точках, магазинах та ресторанах.

В рамках цієї схеми, "ділки" забирали щонайменше 30% від усіх закуплених продуктів, порушуючи тим самим встановлені норми харчового забезпечення військових.

Навіть "залишок" продуктів використовувався в іншій афері: представники військової частини та приватне підприємство узгоджували "порожні" накладні на постачання продукції на мільйони гривень, яка фактично не надходила до військових. На папері відображалися продукти, що не були видані солдатам перед їхнім продажем.

У результаті розкриття цієї системи махінацій, є підтверджені факти привласнення щонайменше 5 мільйонів гривень.

Посадовцям військової частини та одному з комерсантів оголошено підозру за статтями заволодіння майна шляхом зловживання службовим становищем та заволодіння військовим майном шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 ч. 4 ст. 410 КК України), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Наразі, спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону веде процесуальне керівництво цим випадком.

📅Повідомлялось, що було зафіксоване порушення у військкоматі Чернігівської області, де посадовці також вчинили закупівлю генераторів за завищеною ціною та утримували техніку на складах, замість того, щоб видати її військовослужбовцям для використання за призначенням.


Джерело: "ДБР"
+Поширити: