Підозри отримали організатори псевдореферендумів на Луганщині: «голова та заступник ДВК», а «депутатку народної ради лнр» – судитимуть. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
28 листопада 2023, 13:16

Підозри отримали організатори псевдореферендумів на Луганщині: «голова та заступник ДВК», а «депутатку народної ради лнр» – судитимуть

У 2023 році СБУ повідомила про підозру 67 організаторам псевдореферендуму щодо приєднання Луганської області до рф. Слідчі спецслужби скерували до суду обвинувальні матеріали щодо 50 фігурантів.

📌Нещодавно повідомлення про підозру отримали голова та заступниця голови «дільничної виборчої комісії №2809».

У вересні 2022 р. вони організували та провели незаконне «голосування» у селищі Металіст, селах Земляне, Раївка, Стукалова Балка та Шишкове Щастинського району.

Правопорушниці займалися складанням списків виборців, ідентифікацією осіб, що прийшли на виборчу дільницю, видачею бюлетенів та їх підрахунком, підготовкою протоколів голосування тощо.

Відносно правопорушниць слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях продовжують слідчі дії за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

📌Досудове розслідування щодо ще однієї організаторки окупаційного референдуму вже завершено. Йдеться про відому поплічницю окупантів — Неллі Задираку, яка на час вчинення злочину так зв. «депутатом народного совета лнр».

20 вересня 2022 р. під час пленарного засідання так зв. «народного совета лнр» вона разом з іншими «депутатами» проголосувала за «закон» про проведення «референдуму».

Згодом, на підставі цього «документу», окупанти провели «референдум» у Луганської області та на так зв. «закордонних дільницях», створених на території рф.

Після захоплення Рубіжного Задирака прибула до окупованого міста і наразі допомагає агресору утверджувати окупаційний режим.

❗ Її оголошено у розшук.

Організаторам псевдореферендуму доведеться відповідати перед законом за ч. 5 ст. 111-1 та ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність та умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

Їм загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.


Джерело: "Пресслужба СБУ в Луганській області"
+Поширити: