Відпочивати не на часі: додаткових вихідних на Різдво та Новий Рік не буде. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
11 грудня 2023, 14:26

Відпочивати не на часі: додаткових вихідних на Різдво та Новий Рік не буде

У період ведення війни в Україні скасовано святкові дні, що передбачені Кодексом законів про працю. Згідно із законом "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану", Різдво та Новий рік, які припадають на понеділок (25 грудня та 1 січня відповідно), вважатимуться звичайними робочими днями й додаткових вихідних не буде.

Ухвалений Верховною Радою у березні 2022 року закон суттєво змінив трудове законодавство, зокрема, вводячи обмеження прав та свобод людини та громадянина, що передбачено під час дії воєнного стану. Згідно з цим законом, усі святкові дні скасовано.

Зазначимо, що після переходу ПЦУ на новий календар віряни будуть відзначати деякі свята за новоюліанським стилем в інші дати. Різдво (25 грудня) залишається святковим днем, а День преподобної Меланії (в народі відомий як Щедрий вечір, Маланка) тепер припадатиме на 31 грудня, замість колишнього 13 січня. Хрещення Господнє відзначатиметься 6 січня, а не 19 січня, як раніше.


Irta-fax
+Поширити: