З Дунайської комісії виключено росію – МЗС України. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
15 грудня 2023, 16:08

З Дунайської комісії виключено росію – МЗС України

Країни-учасники Дунайської комісії прийняли рішення щодо виключення країни-агресорки росії за її атаки ракетами та безпілотниками по Нижньому Дунаю. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму X (колишній Twitter) у п’ятницю, 15 грудня.

📢"Дунайська комісія, під головуванням України на 100-му ювілейному засіданні, вирішила виключити росію через її ракетні атаки на Дунай. Це рішення ґрунтується на попередніх, включаючи заборону російським представникам брати участь у всіх зустрічах та їх виключення зі складу секретаріату", - написав Кулеба.

росія має вийти з організації до 29 лютого 2024 року. Якщо цього не відбудеться, члени комісії не будуть визнавати свої зобов'язання перед рф за Белградською конвенцією про режим судноплавства на Дунаї.

Дунайська комісія – міжнародна організація, створена Конвенцією про режим судноплавства на Дунаї від 18 серпня 1948 року, та є організацією, до складу якої входять Австрія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Молдова, Румунія, Сербія, Словаччина, Україна та Хорватія.

Зазначимо, що росія регулярно атакує українські порти Рені та Ізмаїл на Дунаї, і один із "шахедів", запущений росіянами 14 грудня, порушив повітряний простір НАТО, впавши на території Румунії.


Джерело: "МЗС України"
+Поширити: