Чоловіки за кордоном не зможуть оформити новий закордонний паспорт без військового обліку – Веніславський. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Влада
29 березня 2024, 17:43

Чоловіки за кордоном не зможуть оформити новий закордонний паспорт без військового обліку – Веніславський

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув усі правки, подані народними депутатами до законопроєкту про мобілізацію. Проте, все ж деякі пункти документа все ще узгоджуються. Комітет вирішив не прив'язувати до військово-облікового документа надання консульських послуг, але отримати новий закордонний паспорт без нього буде неможливо. Про це у коментарі «РБК-Україна» повідомив член Комітету Федір Веніславський.

З його слів повідомлено, що серед питань, які залишилося доопрацювати – це необхідність коректно виписати право на відстрочку від мобілізації загалом, а також – для осіб, що здійснюють догляд за особами з інвалідністю. До того ж залишились на розгляді питання стимулювання до мобілізації та обмеження за неявку до ТЦК та СП.

Веніславський не виключає того, що у Комітеті надалі продовжаться обговорювання щодо збереження обмеження на право керувати транспортом за неявку до ТЦК та СП.

📢«Якщо говорити про інші обмеження, які вже підтримані Комітетом у законопроєкті – людина, яка перебуває за кордоном, буде змушена надати військово-обліковий документ при оформленні нового закордонного паспорта. Однак ми не стали прив'язувати до військово-облікового документа надання консульських послуг», – уточнив парламентар.

Також 29 березня народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив розгляд усіх 4269 поправок до законопроєкту про мобілізацію.


Джерлео: "РБК-Україна"
+Поширити: