€1 млрд додатково надали Нідерланди на зброю для України. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
12 квітня 2024, 17:14

€1 млрд додатково надали Нідерланди на зброю для України

Президент України Володимир Зеленський оголосив про виділення Нідерландами додаткового 1 мільярда євро на військову допомогу Україні. Про це він повідомив у Telegram за підсумками розмови з прем’єром Нідерландів Марком Рютте в п’ятницю, 12 квітня.

📢«Щойно у телефонній розмові прем’єр-міністр Марк Рютте повідомив, що Нідерланди виділили ще 1 млрд євро на військову допомогу Україні й 400 млн євро на відновлення.Це додатково до зобов’язань у межах нашої двосторонньої безпекової угоди. Дякую, Марку, дякую, нідерландський народе! Це взірцевий приклад підтримки України», – написав він.

Згідно з повідомленням Зеленського, також обговорювалась спільна робота з партнерами щодо пришвидшення постачання снарядів для артилерії, амуніції й систем ППО.

📢«Подякував за результативну конференцію Justice for Ukraine у Гаазі та запуск за її підсумками Реєстру збитків. Розповів про підготовку Саміту миру у Швейцарії й запросив Нідерланди приєднатися. Ми також обговорили необхідні зусилля, щоб цей захід підтримало якнайбільше країн», – додав президент.

📅Нагадаємо, що Нідерланди планують передати Україні 24 винищувачі F-16, але точна дата передачі залежить від підготовки українських пілотів й технічного персоналу, а також необхідної інфраструктури.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: