На Сумщині відбито атаку групи російських диверсантів. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Події
04 лютого 2024, 13:35

На Сумщині відбито атаку групи російських диверсантів

На території Сумщини 3 лютого стався прорив диверсійно-розвідувальної групи з боку російської федерації у районі Глухівської громади. Українські військові відразу ж втрутилися в бій з російськими диверсантами. Повідомляється, що бій тривав понад півтори години, після чого ворог був відкинутий за межі українського кордону. Про це повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв, командувач Об'єднаних сил Збройних сил України.

📢«На Сумському напрямку бійцями Сил територіальної оборони, що боронять Північну операційну зону, припинено чергову спробу ворожої диверсійно-розвідувальної групи перетнути державний кордон України», - написав Наєв у Telegram.

Відомо, що ввечері 3 лютого о 18:20 на підступах до Глухівської громади бійці одного з опорних пунктів зафіксували рух озброєної ворожої групи. Було нараховано десять одиниць живої сили ворога. Українські захисники розпочали стрілецький бій та викликали протидиверсійні резерви на допомогу зі свого батальйону. Оперативно за кілька хвилин до знищення ворога приєдналися мінометники, щільно накриваючи вогнем противника.

📢«Зазнавши втрат, ворог змінив тактику, розділившись на дві групи. Одна з яких під прикриттям своєї артилерії здійснювала евакуацію тіл вбитих та поранених. Друга група здійснила спробу обійти опорний пункт з бокового флангу. Але на цей час до місця бою прибула контрдиверсійна група. Звитяжний бій тривав протягом півтори години. Завдяки вмілим діям оборонців Північного напрямку ворог був відкинутий далеко за межі українського кордону», - додав Сергій Наєв.

📅Нагадаємо, що за останню добу ЗСУ відбили понад 30 атак на Авдіївському напрямку та вдарили по 12 районах скупчення росіян.


Джерело: "Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України"
+Поширити: