Розпочалась підготовка безпекової угоди між Україною та Данією. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
08 лютого 2024, 14:39

Розпочалась підготовка безпекової угоди між Україною та Данією

Україна почала детальні переговори з Данією стосовно укладення двосторонніх безпекових зобов'язань. Про це було повідомлено Офісом президента в четвер, 8 лютого.

📢«Переговори розпочалися в межах реалізації Спільної декларації G7 про підтримку України, до якої Данія разом із країнами Північної Європи приєдналася однією з перших», – йдеться у повідомленні.

Делегацію від України на перемовинах очолював заступник керівника ОП Ігор Жовква, данську – державний секретар МЗС Лісбет Зільмер-Йонс.

Сторони обговорили ключові елементи майбутніх двосторонніх безпекових зобов'язань та узгодили графік подальших переговорів.

📢«Зобов'язання Данії у сфері безпеки підтверджують непохитну й потужну підтримку, включно з військовою допомогою, яку вона надає нашій країні з початку російської агресії», – додали в ОП.

📅Нагадаємо, що Україна веде переговори з рядом країн щодо безпекових угод, включаючи США, Канаду, Францію, Німеччину, Італію та інші.

📌12 січня прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак підписав з президентом Зеленським історичну угоду про співпрацю у сфері безпеки, яка буде діяти протягом 10 років.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: