Прем’єр-міністр Чехії повідомив, що зібрано гроші для закупки першої партії з 300 тисяч артснарядів для України. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
08 березня 2024, 13:47

Прем’єр-міністр Чехії повідомив, що зібрано гроші для закупки першої партії з 300 тисяч артснарядів для України

Чехія та її партнери зібрали кошти для закупівлі першої партії з 300 тисяч артилерійських снарядів для України, заявив прем'єр Чехії Петр Фіала на своїй сторінці в соцмережі Х (колишній Twitter).

📢«Велике спасибі всім країнам, які вже приєдналися до чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів для України. Нам вдалося зібрати достатньо грошей, щоб закупити першу партію з 300 тисяч артилерійських снарядів. Однак наша мета — дати набагато більше! Наша робота і наша допомога Україні на цьому не закінчуються», - написав Фіал.

Він також повідомив, що Чехія продовжує шукати партнерів для подальшої підтримки України в боротьбі проти російського агресора.

📅Раніше, на Мюнхенській безпековій конференції, Фіала зазначив, що Чехія знайшла до 800 тисяч снарядів стандартного калібру НАТО, які можна відправити в Україну за кілька тижнів, якщо буде знайдено фінансування для їх постачання.

Наразі президент Чехії Петр Павел висловив підтримку пошуку нових способів допомоги Україні, включаючи можливе відправлення військових сил.


Irta-fax
+Поширити: