Президент України провів переговори з главою Європейської Ради. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
19 березня 2024, 13:39

Президент України провів переговори з главою Європейської Ради

Президент України Володимир Зеленський зазначив у Telegram, що він провів телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем у вівторок, 19 березня.

Вказується, що розмова відбулась перед засіданням Європейської ради.

📢«Насамперед обговорили подальші кроки на шляху до фактичного початку переговорів про вступ України в ЄС, а також подальшу всебічну підтримку України з боку ЄС», – зазначив Зеленський.

Президент також висловив подяку Мішелю за затвердження Радою ЄС рішення про виділення 5 млрд євро на зброю для України з Європейського фонду миру. Також обговорювалась можливість збільшення постачання артилерійських боєприпасів в Україну.

📢«Обговорили важливість продовження дії автономних торговельних преференцій для України ще на один рік. Підкреслив, що продовження режиму лібералізації торгівлі з ЄС є критичним чинником підтримки української економіки під час війни», – додав глава держави.

Нагадаємо, що тижнем раніше Єврокомісія затвердила проєкт переговорної рамки з Україною, про що повідомив виконавчий віцепрезидент ЄК Марош Шефчович у Страсбурзі.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: