Великі китайські фінустанови та банки не приймають платежі в юанях з росії – ЗМІ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
21 березня 2024, 12:48

Великі китайські фінустанови та банки не приймають платежі в юанях з росії – ЗМІ

Великі китайські банки припинили приймати платежі в юанях з росії, повідомляє видання The moscow Times у четвер, 21 березня.

За даними видання, серед тих, хто припинив приймати російські платежі, є мінімум вісім кредитних організацій: Ping An Bank і Bank of Nengbo, які займають 13 і 15 місця з капіталізації, та Great Wall West China, Dongguan Rural Commercial, China Guangfa, Kunshan Rural Commercial, Shenzhen Rural Commercial й China Zheshang.

Це блокування платежів у юанях почалося з середини січня цього року, ймовірно, це вимушені обмеження через побоювання вторинних санкцій та тиску з боку США.

Відмова банків та фінансових організацій приймати платежі в юанях може суттєво ускладнити розрахунки для російських компаній, проте, за словами фінансистів, є кілька альтернативних шляхів для продовження операцій: через російський банк (платежі від якого поки що приймають у Китаї), через відкриття філії компанії в Китаї чи іншій «дружній» країні, а також співпрацю з партнерами у Гонконгу.

Раніше вже повідомлялось, що ключовий для імпортерів з росії, китайський банк Chouzhou Commercial припинив операції з росією та Білоруссю для клієнтів, незалежно від платіжної системи.

Китай офіційно не приєднався до санкцій проти росії у зв'язку з війною в Україні, проте, після введення обмежень, китайські банки скоротили роботу з російськими клієнтами, які перебувають під санкціями.

📅Нагадаємо, що недавно Emirates NBD, головний державний банк Дубая, обмежив бізнес із росіянами, закривши російський підрозділ, а також значну кількість великих російських рахунків або пов'язаних з особами, що потрапили під санкції та припинив приймати рублеві перекази та платежі.


Irta-fax
+Поширити: