Зеленський звільнив Данілова з посади секретаря РНБО. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
26 березня 2024, 16:53

Зеленський звільнив Данілова з посади секретаря РНБО

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України. Цю інформацію та відповідний указ №186/2024 опубліковано на офіційному вебсайті президента у вівторок, 26 березня.

📢«Звільнити Данілова Олексія Мячеславовича з посади Секретаря Ради національної безпеки і оборони України», – зазначено у документі.

Також за іншим указом, Зеленський призначив новим секретарем РНБО Олександра Литвиненка, який раніше очолював Службу зовнішньої розвідки (СЗР) України.

Відповідно, Олег Іващенко став новим головою СЗР.

Нагадаємо, що Олексій Данілов перебував на посаді секретаря РНБО України з 3 жовтня 2019 року.

На минулому тижні Данілов заявив про можливість створення "санітарної зони" українськими військовими на території росії, яка може простягатися через москву і навіть далі.

*Олександр Литвиненко у 2013 році закінчив Королівський коледж оборонних наук (RCDS) у Великобританії; у 2009 році – Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «правознавство»; у 1994 році – Інститут криптографії, зв’язку і інформатики Академії ФСК РФ за спеціальністю «прикладна математика".

Очолив Службу зовнішньої розвідки з 23 липня 2021 року. У період з 4 квітня 2014 року до 13 серпня 2019 року був заступником секретаря РНБО.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: