Новий пакет військової допомоги Україні анонсували у Франції: бронетехніка, ракети, снаряди. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
31 березня 2024, 14:05

Новий пакет військової допомоги Україні анонсували у Франції: бронетехніка, ракети, снаряди

Франція додатково підтримає Україну, надаючи військову допомогу у вигляді бронемашин, ракет «Aster» та боєприпасів з дистанційним управлінням. Про це заявив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню в інтерв’ю для La Tribune, яке було опубліковане у неділю, 31 березня.

📢«Щоб утримувати таку велику лінію фронту, українській армії потрібні наші бронетранспортери: вони абсолютно необхідні для мобільності військ... Можемо говорити про сотні одиниць у 2024-му і на початку 2025 року», – зазначив міністр.

Також було відзначено, що бронетранспортерам VAB понад 40 років, але вони є цілком придатними до експлуатації. Французька армія наразі замінює їх на бронемашини нового покоління Griffon.

Лекорню додав, що новий пакет військової допомоги також включатиме ракети «Aster 30» для комплексів ППО SAMP/T Mamba.

📢«Ми також розробляємо боєприпаси з дистанційним управлінням в дуже короткі терміни, які будуть доставлені українцям цього літа», – запевнив міністр.

📅Нагадаємо, раніше Лекорню повідомляв, що Франція вирішила передавати списане військове обладнання Україні замість того, щоб просто його утилізувати.

Також міністр не виключив можливості реквізиції промислових потужностей для прискорення темпів виробництва зброї, в тому числі й для потреб України.


Джерлео: "La Tribune"
+Поширити: