Німеччина надасть €576 млн на боєприпаси для України. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
02 квітня 2024, 14:30

Німеччина надасть €576 млн на боєприпаси для України

Німеччина погодила виділення 576 млн євро на ініціативу Чехії з закупівлі артилерійських боєприпасів для України, що дозволить покрити вартість 180 тисяч снарядів. Про це повідомлено Reuters з посиланням на Міноборони ФРН у вівторок, 2 квітня.

Агентство зазначає, що в минулому місяці міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про надання Україні нового пакета допомоги на суму 478 млн євро, що не враховувало підтримку чеської ініціативи щодо боєприпасів. Тоді ж він оголосив, що майбутній внесок Німеччини дозволить покрити вартість 180 тисяч артилерійських снарядів.

📢«Таким чином, загальна вартість обох заходів підтримки становить понад один мільярд євро», – сказав представник Міноборони ФРН.

Зазначається, що все більше країн доєднуються до чеської ініціативи щодо закупівлі та постачання сотень тисяч боєприпасів для України з-за меж Євросоюзу. На частку Німеччини припадатиме 40% цієї ініціативи, повідомили в німецькому міністерстві, не надавши подробиць.

Як раніше було повідомлено, в рамках цієї ініціативи Україна отримає не 800 тисяч боєприпасів, як планувалося раніше, а мільйон боєприпасів.


Джерлео: "Reuters"
+Поширити: