Повідомлено про підозру начальниці станції на Луганщині, яка допомагала окупантам вивозити українське зерно, транспортувати військову техніку. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
05 квітня 2024, 12:30

Повідомлено про підозру начальниці станції на Луганщині, яка допомагала окупантам вивозити українське зерно, транспортувати військову техніку

Служба безпеки України повідомила про підозру керівниці залізничної станції, яка надає допомогу окупаційній адміністрації агресора на Луганщині.

Співробітники спецслужби задокументували, що весною 2022 р. начальниця станції Старобільськ регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця» добровільно погодилась на кадрову пропозицію окупантів. Вони «перепризначили» зловмисницю на посаду начальника станції Старобільськ у т.зв. «ГУП лнр "Луганская железная дорога"».

У 2023 році фігурантка провела інвентаризацію та передала окупаційній адміністрації рф матеріальні активи та інші цінності АТ «Укрзалізниця».

Встановлено, що вона забезпечувала роботу ст. Старобільськ, безперебійний транзит через станцію військової техніки та особового складу окупаційних військ, сприяла вивезенню залізницею до рф української пшениці.

Правопорушниця проводила агітаційну роботу серед підлеглих, закликаючи їх підтримувати агресора та розганяючи рашистські фейки щодо України.

Вона отримала від СБУ повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Ворожій поплічниці загрожує до 12 років ув’язнення, до 15 років позбавлення права обіймати певні посади та конфіскація майна.

Оперативні та слідчі заходи проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та УСБУ в Закарпатській області.


Джерело: "Пресслужба СБУ в Луганській області"
+Поширити: