Литва надає нову партію бронетехніки Україні. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
06 квітня 2024, 16:56

Литва надає нову партію бронетехніки Україні

Литва надала Україні бронетранспортери М577, про що повідомило Міноборони балтійської країни в суботу, 6 квітня.

Попри те, що оборонне відомство Литви не назвало конкретну кількість переданих бронемашин, воно заявило про стратегічне партнерство з Україною, підкресливши, що безперервна підтримка України є стратегічним пріоритетом для Литви.

📢«Озброєння та техніка, які ми й наші союзники надаємо, роблять вирішальний внесок у боротьбу України за незалежність та безпеку Європи загалом. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно», – йдеться в офіційній заяві.

Також Міноборони Литви повідомило про вже розроблений довгостроковий план підтримки України, який передбачає виділення 200 млн євро на нові закупівлі в період 2024-2026 років.

📈Зазначено, що з початку війни Литва надала Україні військову допомогу на суму близько 605 млн євро.

📅Раніше стало відомо, що Литва планує закупити приблизно 3 тисячі FPV-дронів місцевого виробництва для передачі Збройним Силам України, а також виділить 15 млн євро на реабілітацію українських військових.


Irta-fax
+Поширити: