Укренерго повідомило про стан енергосистеми: пошкоджено підстанції у двох регіонах. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
08 квітня 2024, 14:41

Укренерго повідомило про стан енергосистеми: пошкоджено підстанції у двох регіонах

У ніч на понеділок на Дніпропетровщині внаслідок атаки російських ракет та дронів пошкоджено обладнання на одній із підстанцій НЕК Укренерго та дві високовольтні повітряні лінії. Про це інформує компанія Укренерго в понеділок, 8 квітня.

📢«Знеструмлення споживачів не було», – зазначили представники енергетичної компанії.

Також 7 квітня на сході, в одному з прифронтових районів, через ворожий артобстріл було знеструмлено високовольтну підстанцію 330 кВ. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться у надзвичайно складних умовах та тривають цілодобово.

До того ж у східному регіоні ремонтні бригади на одній з підстанцій повернули в роботу частину обладнання, пошкодженого під час російських обстрілів.

На ранок в Україні залишається знеструмленими 398 населених пунктів. Через бойові дії, відбуваються знеструмлення в Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

У Харківській області з 06:00 годин встановлено графіки погодинних відключень. Продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів у Криворізькому районі Дніпропетровської області.

Вчора з метою підтримки збалансованої роботи енергосистеми об'єкти ВДЕ з 09:40 до 17:45 працювали з обмеженою потужністю до 498 МВт у окремі години.

У понеділок імпорт електроенергії надходить у вечірні години з Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 667 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 317 МВт.

Експорт електроенергії проводиться в денні години максимальної активності електростанцій на ВДЕ в Польщу, Румунію, Словаччину, Угорщину та Молдову загальним обсягом 1455 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 388 МВт.

❗Зауважимо, що армія росії змінила тактику ударів по енергетичній інфраструктурі України порівняно із зимовим періодом 2022-2023 років.


Джерело: "НЕК Укренерго"
+Поширити: