До 9 років за ґратами засуджено колишнього головного архітектора Луганська за колабораціонізм. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
24 червня 2024, 20:18

До 9 років за ґратами засуджено колишнього головного архітектора Луганська за колабораціонізм

За матеріалами СБУ судовий вирок заочно отримав колаборант, який добровільно перейшов на бік ворога та обійняв керівну посаду в окупаційній адміністрації у місті Щастя на Луганщині.

Фігурантом є колишній головний архітектор Луганська Леонід Козак. Перед широкомасштабною війною він працював у Щастинській РДА, був головним архітектором району.

Після окупації Щастя чиновник запропонував свої послуги «новій владі». У квітні 2022 року його було призначено начальником «відділу благоустрою адміністрації Щастинського району лнр».

Співпрацюючи з ворогом, правопорушник брав участь у медійних заходах окупантів, давав інтерв’ю пропагандистським ЗМІ.

Його засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна. Строк відбування покарання обчислюватиметься з дати фактичного затримання.

❗Ексархітектора оголошено з розшук.

Досудове розслідування проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.


Джерело: "Пресслужба СБУ в Луганській області"
+Поширити: