В Україні створять мобілізаційний резерв, щоб прибрати пережитки СРСР, – Шмигаль зробив заяву. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
17 лютого 2023, 17:54

В Україні створять мобілізаційний резерв, щоб прибрати пережитки СРСР, – Шмигаль зробив заяву

Уряд України має намір створити мобілізаційний та матеріальний резерви для забезпечення країни першочерговими речами. Формуватимуть ці резерви за чотирма напрямами: продовольчим, медичним, енергетичним, технічним.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він наголосив: для цього було створено відповідний законопроєкт.

"Той держрезерв, який існував в Україні з 1991 року, дуже довго залишався нащадком радянської системи. Тепер ми пропонуємо докорінно змінити підходи до його роботи. Пропонується створити державний матеріальний резерв та окремо мобілізаційний резерв", – сказав прем'єр.

При цьому він пояснив: під мобілізаційним резервом маються на увазі запаси, які дозволять швидко розгортати додаткові військові виробництва. А також:

  • ремонт військової техніки;
  • відновлення критичної транспортної інфраструктури;
  • відновлення енергосистеми тощо.

"Формування резервів проходитиме за сферами: продовольча, медична, енергетична й технічна. Головна мета – зробити так, щоб наша країна була будь-якої миті забезпечена всіма першочерговими речами", – резюмував глава уряду.

Раніше він повідомив, що Україна створить державний запас нафти й нафтопродуктів щонайменше на два місяці. Особливі вимоги висуватимуться до зберігання пального – система має бути диверсифікованою, щоб убезпечити запас.

Створювати такий паливний резерв, за словами Шмигаля, планується спільно з представниками бізнесу. Співпраця держави та приватних компаній відбуватиметься з питань "зберігання, безпеки, моніторингу та репортингу" палива.

Використовуватимуть резерв пального у разі кризової ситуації. Нафту та нафтопродукти дозволятиметься спрямовувати лише на внутрішні потреби України.

Як повідомляв OBOZREVATEL, обсяг запасів нафтопродуктів безпосередньо впливає на ціну палива в Україні. Так, за останні місяці в країні накопичили достатньо палива, щоби ціни на АЗС знизилися на 4-5 грн за літр.


OBOZREVATEL
+Поширити: