25 загиблих у Нагірному Карабаху, масштабні протести в Єревані. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство / Події
19 вересня 2023, 22:55

25 загиблих у Нагірному Карабаху, масштабні протести в Єревані

Адміністрація президента Азербайджану Ільхама Алієва висловила готовність до зустрічі з представниками вірменського населення, що проживає в Карабахському регіоні, за умови саморозпуску невизнаної "автономії". Інакше, адміністрація обіцяє продовжити "антитерористичну операцію", яка була розпочата 19 вересня. Цю інформацію передають офіційні джерела в адміністрації Алієва.

За словами представників адміністрації, "Адміністрація Президента Азербайджанської Республіки подає заяву про готовність до зустрічі з представникамивірменського населення, які проживають в Карабахському регіоні нашої країни. Однак для припинення антитерористичних незаконних заходів вірменські збройні формування повинні підняти білий прапор, здати все озброєння, а режим повинен саморозпуститися".

Ситуація в Нагірному Карабасі є причиною загоряння конфлікту, який стурбував багато країн і міжнародні організації. Сполучені Штати та Європейський Союз закликали Азербайджан припинити військові дії в цьому регіоні. Паралельно, "омбудсмен" так званої "Нагірно-Карабахської республіки" повідомив про 25 загиблих та 138 поранених в результаті сьогоднішніх обстрілів.

Події в Нагірному Карабасі також викликали масові мітинги та протести в Єревані, столиці Вірменії. Учасники мітингів вимагають від влади дій для припинення військових дій Азербайджану та захисту цивільного населення. Російське посольство також стало місцем протестів, де вимагають дій "російських миротворців" в Нагірному Карабасі.

Міністерство оборони Азербайджану 19 вересня оголосило про проведення "антитерористичних заходів" у Нагірному Карабасі для "відновлення конституційного ладу". Уряд Вірменії відмовився від участі своєї армії у військових діях у Карабаському районі Азербайджану.


Irta-fax
+Поширити: