Росія вперше за пів року атакувала енергосистему України – УКРЕНЕРГО. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
21 вересня 2023, 16:12

Росія вперше за пів року атакувала енергосистему України – УКРЕНЕРГО

Росія вперше за пів року атакувала енергосистему України, але говорити про початок нової терористичної кампанії проти цивільної інфраструктури зарано. Про це 21 вересня повідомили в Національній енергетичній компанії "Укренерго".

"Сьогодні вранці, 21 вересня, через масовану ракетну атаку ворога зазнали пошкоджень об'єкти в західному та центральному регіонах. Було частково знеструмлено споживачів в Рівненській та Житомирській областях... Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях", - йдеться у фейсбуці Національної енергетичної компанії.

✅Аварійно-відновлювальні роботи почалися одразу після відбою тривоги, розповіли в Укренерго. Роботу магістральних мереж відновлено, триває заживлення побутових споживачів в мережах обленерго.

❗❗❗"Звертаємо увагу! Зараз зарано робити висновки щодо початку нової терористичної кампанії проти цивільної інфраструктури. Будь ласка, користуйтесь перевіреними джерелами інформації", - закликали в Національній енергетичній компанії.

Крім наслідків ракетної атаки вранці, є пошкодження мереж через артилерійські обстріли в прифронтових районах Донеччини, Запоріжжя, Харківщини, Херсонщини та Сумщині. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 398 населених пунктів в Україні.

📅 Нагадаємо, що з 21 вересня Україна імпортує електроенергію зі Словаччини та експортує до Словаччини та Молдови. Триває планова ремонтна кампанія на об'єктах генерації, додали в Укренерго.

Частина Рівненського району залишилася без світла після ракетної атаки рф у ніч на 21 вересня. У деяких мікрорайонах Святошинського району Києва тимчасово зникли світло та вода. Через відсутність напруги в окремих районах столиці три електропоїзди "Інтерсіті" відправилися з годинною затримкою.


Джерело: "УкрЕнерго"
+Поширити: