Прорвано російську блокаду в Чорному морі: судно із зерном прибуло до Босфору. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Економіка
21 вересня 2023, 17:00

Прорвано російську блокаду в Чорному морі: судно із зерном прибуло до Босфору

Судно "Resilient Africa" прибуло в турецьку протоку Босфор. Це перше судно із зерном з України, яке пройшло Чорним морем по тимчасовому коридору. Про це повідомило агентство Reuters у четвер, 21 вересня.

Два дні тому цей балкер залишив український порт Чорноморськ із 3 тисячами тонн пшениці та прорвав російську блокаду. Варто відзначити, що це перше з двох суден, які вирушили в Чорноморськ минулого тижня, користуючись встановленим Військово-морськими силами ЗСУ тимчасовим коридором для цивільних суден.

Друге судно, балкер "Aroyat," зараз перебуває в порту під завантаженням пшеницею для Єгипту. Ці два судна мають перевезти загалом 20 тисяч тонн агропродукції.

⚠ Зазначимо, що раніше встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор використовувався для евакуації суден, які перебували в портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення рф. З 15 серпня тимчасовим коридором скористалися п'ять кораблів.

📅Нагадаємо, що в липні кремль заявив про вихід із зернової угоди, яка діяла рік і дозволяла експортувати українське продовольство з портів Чорного моря.

Після цього росія почала атакувати південь України та нищити портову інфраструктуру, яка була задіяна у зерновій угоді. Але останнім часом російські кораблі теж зазнали низки ударів.


Джерело: "Reuters"
+Поширити: