Побиття та знущання з мобілізованих в Чернівецькому ТЦК. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
09 жовтня 2023, 16:45

Побиття та знущання з мобілізованих в Чернівецькому ТЦК

В соцмережах набув розголосу відеоролик, нібито, з камер спостереження в Чернівецькому ТЦК та СП, де зафіксовано побиття та знущання з чоловіка військовослужбовцями та іншим чоловіком в цивільному в той час, як працівники поліції за цим спостерігали.

📢На відео зафіксовано, як чернівецькі військкоми та поліція залучили бандита, який вибивав підписи на «добровільну» мобілізацію. – йдеться в повідомленні.

Відео датоване 30 липня 2022 року, але інформація потребує додаткової перевірки та підтвердження. Якщо інформація відповідатиме реальним подіям, то відповідні органи в законний спосіб та відповідно до Закону повинні відреагувати належним чином.

❗До редакції потрапила наступна інформація з відкритих джерел з описом подій та іменами осіб, які вчинили даний злочин:

"30.07.2022 року, орієнтовно об 03:30 год., два працівники управління патрульної поліції в Чернівецькій області, а саме: заступник командира роти №3 капітан поліції Тозлован Катерина Миколаївна та інспектор взводу №1 роти №3 старший лейтенант поліції Довганик Юрій Іванович доставили потерпілого до Чернівецького міського ТЦК та СП за адресою: вул.Головна, м.Чернівці.

В приміщенні ТЦК перебували три працівники Чернівецького міського ТЦК та СП, а саме: командир першого відділення роти охорони Чернівецького МТЦК та СП помічник чергового старший солдат Кожокар Дмитро Іордакійович, працівник відділу забезпечення Чернівецького МТЦК та СП солдат Фреюк Іван Васильович та командир першого взводу роти охорони Чернівецького МТЦК та СП Громик Іван Олександрович.

Також у приміщенні Чернівецького МТЦК та СП в період комендантської години перебували сторонні особи, а саме: керівник громадського формування з безпеки руху та громадського порядку на Буковині Ткачук Віталій Сільвіянович та водій групи мобільного реагування служби охорони ТОВ «ВЕНБЕСТ» Старчук Денис Валерійович.

Надалі, у присутності працівників поліції, Ткачук В.С. завдав потерпілому удар в область голови, після чого, працівники поліції провели незаконний огляд особистих речей потерпілого, та власноруч дістали із сумки потерпілого його паспорт та передали черговому частини Чернівецького МТЦК та СП Кожокар Д.І. Надалі над незаконно затриманим потерпілим, два працівники Чернівецького МТЦК та СП, а саме: Громик І.О і Фреюк І.В. та Ткачук В.С. вчиняли фізичне та психологічне насилля (катування), шляхом нанесення йому побоїв (тілесних ушкоджень в область грудної клітини та переважно в область голови) з метою примусити останнього поставити підпис в отриманні повістки.

Катування відбувалось у присутності чергового частини Чернівецького МТЦК та СП Кожокара Д.І., працівника управління патрульної поліції в Чернівецькій області Довганика Ю.І. та водія групи мобільного реагування служби охорони ТОВ «ВЕНБЕСТ» Старчука Д.В., які, замість того щоб припинити такі незаконні дії, зухвало спостерігали, як б’ють потерпілого та знущаються з нього.

Катування припинилось після того, як потерпілий поставив свій підпис на отриманні повістки та після того, як йому вдалося покинути територію Чернівецького МТЦК та СП.

31.07.2022 року відкрито кримінальне провадження №12022263020000688 за попередньою ознакою вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.-1 ст. 125 КК України. Попри чисельні скарги та заяви, досудове розслідування належним чином не проводиться, оскільки фігурантами по даній справі є військовослужбовці – працівники Чернівецького міського ТЦК та СП та працівники поліції Чернівецької області".


Irta-fax
+Поширити: