Україна отримала від Євросоюзу €150 млн безповоротної фінансової допомоги. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
20 грудня 2023, 16:46

Україна отримала від Євросоюзу €150 млн безповоротної фінансової допомоги

У середу, 20 грудня, Міністерство фінансів повідомило про отримання Україною 150 млн євро безповоротної фінансової допомоги від Євросоюзу. Це є частиною угоди між Україною та ЄС, спрямованої на фінансування програми підтримки швидкого відновлення країни.

📢«Грантове фінансування допоможе забезпечити пріоритетні заходи з відновлення критично важливих об’єктів, що постраждали внаслідок збройної агресії рф, зокрема транспортної інфраструктури, комунальних об’єктів і послуг, соціальної інфраструктури та житлових приміщень», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що другий транш фінансування у розмірі 100 млн євро очікується в першому кварталі 2024 року. Ці кошти будуть використані як для відновлення, так і для підтримки малих фермерських господарств та інших представників сільського господарства.

Нагадаємо, що раніше у цей же день стало відомо, що потреби України в міжнародній допомозі на 2024 рік зменшилися майже на 4 млрд доларів, склавши 37,3 млрд доларів.


Джерело: "Міністерство фінансів України"
+Поширити: