Японія надала Україні майже мільярд доларів фінансової допомоги. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
21 грудня 2023, 12:30

Японія надала Україні майже мільярд доларів фінансової допомоги

Український державний бюджет поповнився більш ніж на 950 мільйонів доларів завдяки фінансуванню від Японії в рамках проєктів Світового банку, спрямованих на відновлення та соціальний захист. Про це повідомило Міністерство фінансів у заяві, оприлюдненій у четвер, 21 грудня.

📊За поданням Мінфіну, це фінансування включає грант Японії у розмірі 52,4 мільйона доларів в рамках проєкту "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE) та позику на суму 900 мільйонів доларів від японського уряду через проєкт "Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності" (INSPIRE).

Зазначається, що ці кошти буде використано для компенсації витрат українського держбюджету на невідкладні та пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги.

📅Нагадаємо, раніше стало відомо, що Японія надасть Україні додатково близько 4,5 мільярда доларів на повоєнне відновлення країни, а також розпочала нову програму підтримки українців, які тікають від війни та мають відповідний статус біженців.


Джерело: "Міністерство фінансів України"
+Поширити: