Державний бюджет України отримав $1,34 млрд від Світового банку. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
25 грудня 2023, 13:17

Державний бюджет України отримав $1,34 млрд від Світового банку

Український держбюджет отримав 1,34 мільярда доларів США як шосте додаткове фінансування в рамках проєкту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів у понеділок, 25 грудня.

📈Зазначено, що кошти спрямують на часткову компенсацію видатків держбюджету України, що не пов'язані зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати та зарплати працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

📊Фінансування включає позику Світового банку у розмірі 1,086 мільярда доларів, які надійшли через Цільовий фонд надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine) під гарантії уряду Японії.

📊Також вказано, що шосте додаткове фінансування проєкту PEACE in Ukraine включає грантову складову: 190 мільйонів доларів від Норвегії через Цільовий фонд підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF); 50 мільйонів доларів від уряду Сполучених Штатів Америки; 20 мільйонів доларів від уряду Швейцарії.

📅Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв про додаткові 1,34 мільярда доларів від Світового банку. Також було повідомлено, що Світовий банк надасть $700 мільйонів аграріям України через програму "Доступні кредити 5-7-9".


Джерело: "Міністерство фінансів України"
+Поширити: